Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир

Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир

На 27.08.2017 година, Претпразненство на Успението, вечерна богослужба во Лешочкиот манастир богослужеше Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, со свештенството од епархијата. На вечерната богослужба пред многубројниот народ кој со голема вера дојде да оддаде почит...


Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој во оваа прилика ја честита манастирската слава на Лешочкиот манастрир.


Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески

Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески

На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески, кој во оваа прилика ја честита манастирската слава на Лешочкиот манастрир.


Свето Преображение Господово

Свето Преображение Господово

На 19. 08. 2017 година кога светата црква го празнува Свето Преображение Господово Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар. По литургијата митрополитот во населбата Циглана - Гостивар...