Спомен на светата Евдокија Персиска

Спомен на светата Евдокија Персиска

На 17. 08. 2017 кога светата црква го празнува споменот на светата Евдокија Персиска Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф во параклисот посветен на света Петка каде секоја година жителите од с. Рогачево - Тетовско и нашите иселеници од дијаспората традиционално...


Работна средба со градоначалникот на општина Брвеница

Работна средба со градоначалникот на општина Брвеница

16.08.2017 година Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф оствари средба со градоначалникот на општина Брвеница г. Енвер Пајазити.


Недела десетта по Педесетница

Недела десетта по Педесетница

На 13.08.2017 година, Недела десетта по Педесетница, Св. Евдоким, Св. Јосиф Ариматеј (Богородични поклади), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во Лешочкиот манастир, во сослужение на свештеници од...


Преп.мч-чка Параскева (Петка) Римјанка

Преп.мч-чка Параскева (Петка) Римјанка

На 08.08.2017 година, Преп.мч-чка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во храмот „Св. Никола“ с. Печково – Гостиварско, во сослужение на свештеници од Гостиварското...