Велика Сабота

Велика Сабота

На 15.04.2017 година, на Велика Сабота, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше Вечерна со Василиева литургија во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво...


Вечерта на Велики Петок

Вечерта на Велики Петок

На 14.04.2017 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Утрена и беа отпеани Статиите  на ОПЛАКУВАЊЕТО ХРИСТОВО, во сослужение со свештеници од Тетовското архиерејско намесништво протопрезвитер...


Велики Четврток (12  Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 13.04.2016 година, во светиот и Велики Четврток (12  Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со игумен Теодосиј и презвитер Марјанчо Мадевски ги читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Лешочкиот манастир.


ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК

На 13.04.2017 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...