Излезе од печат новиот број на епархиското списание „ОГЛЕДАЛО“ – посветен на големиот јубилеј „50 години возобновена автокефалност на Охридската архиепископија како Македонска православна црква (1967 – 2017)“

Излезе од печат новиот број на епархиското списание „ОГЛЕДАЛО“ – посветен на големиот јубилеј „50 години возобновена автокефалност на Охридската архиепископија како Македонска православна црква (1967 – 2017)“

По милоста Божја Ве информираме дека со благослов на нашиот надлежен епархиски архиереј, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф – излезе од печат новиот број, т.е. двоброј 8/9 од епархискиот гласник на Тетовско-гостиварската...


Средба со градоначалникот на општина Јагуновце

Средба со градоначалникот на општина Јагуновце

На 14.12.2017 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф оствари средба со градоначалникот на општина Јагуновце г. Дарко Блажевски.


Архиерејска Литургија на празникот на Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици во Струмица

Архиерејска Литургија на празникот на Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици во Струмица

Денес, на празникот на Светите Тивериополски свештеномаченици – заштитници на градот Струмица, во црквата „Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“ Архиерејска Божествена Литургија отслужи Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј во сослужение на...


Вечерна богослужба во манастирот св. Петнаесет Тивериополски маченици

Вечерна богослужба во манастирот св. Петнаесет Тивериополски маченици

На 10.12.2017 година со благослов на Митрополитот Струмички г. Наум, Митрополитот Тетовско-гостиварски Јосиф Богогслужеше вечерна богослужба во манастирот св. Петнаесет Тивериополски маченици во Струмица