Средба со министерот за култура на Р.М г. Роберт Алаѓозовски и Директорот на Музеј на Македонија г. Гордан Николов

Средба со министерот за култура на Р.М г. Роберт Алаѓозовски и Директорот на Музеј на Македонија г. Гордан Николов

31.12.2017 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во манастирот  Свети Наум Охридски на Попова Шапка оствари средба со министерот за култура на Р.М г. Роберт Алаѓозовски и директорот на Музеј на македонија г. Гордан Николов.


Интервју со Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф: Верата без добри дела е мртва

Интервју со Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф: Верата без добри дела е мртва

Поминаа четири години, откако епископот Јосиф беше интронизиран за  Митрополит Тетовско-гостиварски. И како што кажа на интронизацијата „Стоејќи пред вас, возљубени тетовци, гостиварчани, вие што сте дојдени од Мавровско и горнореканскиот крај, не можам, а да не го...


750 ГОДИНИ ОД СЛИКАЊЕТО НА ИКОНАТА ВО СТРУГА

750 ГОДИНИ ОД СЛИКАЊЕТО НА ИКОНАТА ВО СТРУГА

„Откако ги совладавте душевните страсти со силата на Словото, станавте управници на земјата на халдејските народи, бидејќи добродетелта знае да им додели почести на оние што ја имаат, мудри потомци на племето Давидово!“ (песна од канонот на Утрена во Недела на светите...


„Св.Спиридон Чудотворец“

„Св.Спиридон Чудотворец“

На 25.12.2017 година, кога црквата го празнува денот посветен на „Св.Спиридон Чудотворец“, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во параклисот „Св. Спиридон Чудотворец“ во с. Старо Село – Тетовско, изврши водосвет и ги благослови кумските...