50-годишниот јубилеј од возобновувањето на автокефалноста на Охридската Архиепископија во лицето на Македонската православна црква

50-годишниот јубилеј од возобновувањето на автокефалноста на Охридската Архиепископија во лицето на Македонската православна црква

На 11.06.2017 година, По повод 50-годишниот јубилеј од возобновувањето на автокефалноста на Охридската Архиепископија во лицето на Македонската православна црква, како и по повод 10-годишнината од осветувањето на возобновената манастирска црква „Свети Атанасиј Велики“, во...


Cлегувањето на Светиот Дух врз апостолите или Педесетница – Духовден

Cлегувањето на Светиот Дух врз апостолите или Педесетница – Духовден

На 04.06.2017 година,  на денот посветен на слегувањето на Светиот Дух врз апостолите или Педесетница – Духовден, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во...


Светите рамноапостолни цар Константин и царица  Елена

Светите рамноапостолни цар Константин и царица Елена

На 03.06.2017 година, кога светата црква го празнува споменот на Светите рамноапостолни цар Константин и царица  Елена, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во манастирот посветен на „Св. Константин и Елена“ во с. Вратница, изврши...


Редовна седница и матурски испити

Редовна седница и матурски испити

На 31.05.2017 г. се одржа редовна седница на која меѓудругото се разгледа постигнатиот успех на учениците за учебната 2016/2017 година.

       Потоа во присуство на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Повардарски г. Агатангел, ректор на Македонската православна...