Недела на слепиот

Недела на слепиот

На 21.05.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, изврши мало осветување на параклисот „Св. Николај“ с. Церово – Гостиварско. Параклисот е возобновен од семејството Миле и Бојан Смилкоски, кој во оваа прилика им беа додели...


Пренос на мошти на Св. Атанасиј Велики

Пренос на мошти на Св. Атанасиј Велики

На 15.05.2017 година, Пренос на мошти на Св. Атанасиј Велики (летен), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија  во Лешочкиот манастир, во сослужение со игуменот Теодосиј  и свештеници од Тетовското...


Недела 5-та по Воскресение (на Самарјанката)

Недела 5-та по Воскресение (на Самарјанката)

На 14.05.2017 година, Недела 5-та по Воскресение (на Самарјанката), Св. пр. Еремиј, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски  г. Јосиф, во Соборниот храм „ Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, отслужи Златоустова литургија во сослужение со свештеници од...


Недела 4-та по Воскресение (на Раслабениот)

Недела 4-та по Воскресение (на Раслабениот)

На 07.05.2017 година, Недела 4-та по Воскресение (на Раслабениот), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар, во сослужение на свештеници од Гостиварското...