Преп.мч-чка Параскева (Петка) Римјанка

Преп.мч-чка Параскева (Петка) Римјанка

На 08.08.2017 година, Преп.мч-чка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во храмот „Св. Никола“ с. Печково – Гостиварско, во сослужение на свештеници од Гостиварското...


Недела деветта по Педесетница

Недела деветта по Педесетница

На 06.08.2017 година, Недела деветта по Педесетница, св. мч-чка Христина, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение на Митрополитот Американско-канадски г. Методиј, Митрополитот Европски г. Пимен, Митрополитот...


Св. пр. Илија – Илинден

Св. пр. Илија – Илинден

На 02.08.2017 година, Св. пр. Илија – Илинден, преп. 3 Пречестански нмч-ци, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургуја во храмот „Св. Илија“ – с. Стенче Тетовско. Пред литургијата Митрополитот изврши осветување...


Недела осма по Педесетница - св. вмч-чка Марина

Недела осма по Педесетница - св. вмч-чка Марина

На 30.07.2017 година, Недела осма по Педесетница - св. вмч-чка Марина, неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во храмот „Св. Марина“ – с. Зубовце- Гостиварско, во сослужение на свештеници од Гостиварското...