Во посета на семејството Ристовски од с. Копанце

Во посета на семејството Ристовски од с. Копанце

На 12.04.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, со парохискиот свештеник протопрезвитер Жарко Мицкоски го посетија семејството Ристовски од с. Копанце, каде во име на Тетовско-гостиварската епархија беа донирани...


Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

На 09.04.2017 година,  шеста Недела на Великиот пост – Цветна, Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во...


Лазарева сабота

Лазарева сабота

На 8 април 2017 година, кога Црквата го слави Воскресението на Лазар Четиридневниот – пријателот Господов, Неговото високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение со митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, во храмот на свети Мина...


Благовештение во соборниот храм „ свети Кирил и Методиј“ во Тетово

Благовештение во соборниот храм „ свети Кирил и Методиј“ во Тетово

На ден 07.04.2017 година, на празникот Благовештение, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Соборниот храм „ свети Кирил и Методиј“ во Тетово, отслужи вечерна со Златоустова литургија во сослужение со свештеници од Тетовското...