Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој во оваа прилика ја честита манастирската слава на Лешочкиот манастрир.


Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески

Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески

На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески, кој во оваа прилика ја честита манастирската слава на Лешочкиот манастрир.


Свето Преображение Господово

Свето Преображение Господово

На 19. 08. 2017 година кога светата црква го празнува Свето Преображение Господово Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар. По литургијата митрополитот во населбата Циглана - Гостивар...


Спомен на светата Евдокија Персиска

Спомен на светата Евдокија Персиска

На 17. 08. 2017 кога светата црква го празнува споменот на светата Евдокија Персиска Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф во параклисот посветен на света Петка каде секоја година жителите од с. Рогачево - Тетовско и нашите иселеници од дијаспората традиционално...