Пренос на мошти на Св. Атанасиј Велики

Пренос на мошти на Св. Атанасиј Велики

На 15.05.2017 година, Пренос на мошти на Св. Атанасиј Велики (летен), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија  во Лешочкиот манастир, во сослужение со игуменот Теодосиј  и свештеници од Тетовското...


Недела 5-та по Воскресение (на Самарјанката)

Недела 5-та по Воскресение (на Самарјанката)

На 14.05.2017 година, Недела 5-та по Воскресение (на Самарјанката), Св. пр. Еремиј, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски  г. Јосиф, во Соборниот храм „ Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, отслужи Златоустова литургија во сослужение со свештеници од...


Недела 4-та по Воскресение (на Раслабениот)

Недела 4-та по Воскресение (на Раслабениот)

На 07.05.2017 година, Недела 4-та по Воскресение (на Раслабениот), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар, во сослужение на свештеници од Гостиварското...


 Св. вмч. Георгиј Победоносец

Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 06.05.2017 година, На Св. вмч. Георгиј Победоносец, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во храмот „Св. Георгиј“ – с. Волковија, Тетовско. По литургијата се освети вода и се благослови кумскиот леб. Истиот ден во манастирот „Св. Георгиј...