II акатист на Пресвета Богородица

II акатист на Пресвета Богородица

На 10.03.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  II акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ -  Тетово,  во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво протопрезвитер...


Средба со градоначалникот на општина Гостивар г. Невзат Бејта

Средба со градоначалникот на општина Гостивар г. Невзат Бејта

На 10.03.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, оствари средба со градоначалникот на општина Гостивар г. Невзат Бејта. Митрополитот му заблагодари на градоначалникот и советот на општина Гостивар за одлуката која  е...


Литургија на Претходноосветени Дарови, во храмот „Св. Петка “ – Гостивар

Литургија на Претходноосветени Дарови, во храмот „Св. Петка “ – Гостивар

На 10.03.2017 година,  Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови, во храмот „Св. Петка “ – Гостивар, во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...


Cредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани

Cредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани

Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф и игуменот на Лешочкиот манастир Теодосиј остварија средба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани