Велики Четврток (12  Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 13.04.2016 година, во светиот и Велики Четврток (12  Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со игумен Теодосиј и презвитер Марјанчо Мадевски ги читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Лешочкиот манастир.


ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК

На 13.04.2017 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...


Во посета на семејството Ристовски од с. Копанце

Во посета на семејството Ристовски од с. Копанце

На 12.04.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, со парохискиот свештеник протопрезвитер Жарко Мицкоски го посетија семејството Ристовски од с. Копанце, каде во име на Тетовско-гостиварската епархија беа донирани...


Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

На 09.04.2017 година,  шеста Недела на Великиот пост – Цветна, Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во...