V Акатист на Пресвета Богoрдица

V Акатист на Пресвета Богoрдица

На 31.03.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  V  акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ -  Тетово,  во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво протопрезвитер ...


 Великиот канон на св. Андреј Критски

Великиот канон на св. Андреј Критски

На 29.03.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир со игуменот Теодосиј и презвитер Марјанчо Мадевски  читаше од Великиот канон на св. Андреј Критски. 
Помошник и Покровител на спасението ми стана, Он е Бог...


Недела на Свети Јован Лествичник

Недела на Свети Јован Лествичник

 На 26.03.2017 година, четврта Недела на Великиот  пост – Св. Јован Лествичник, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Василиева Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар, во сослужение на свештеници од...


IV  акатист на Пресвета Богородица

IV  акатист на Пресвета Богородица

На 24.03.2017 година,  Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  IV  акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ -  Тетово,  во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво протопрезвитер...