II ден Божик

II ден Божик

На 08.01.2017 година, Собор на Пресвета Богородица, ап. Јаков, прав. Јосиф, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ – Тетово, во сослужение на свештеници од...


Рождество  на Господ Исус Христос  - Божик

Рождество на Господ Исус Христос - Божик

На 07.01.2017 година, на празникот Рождество на Господ Исус Христос - Божик, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм „ Пресвета Богородица“ во Гостивар, во сослужение на свештеници...


Бадник 2017

Бадник 2017

На 06.01.2017 година, Бадник, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, со свештеници од Тетовското архиерејско намесништво богослужеше вечерна со Василиева литургија во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово. Оваа година за прв пат...


Св. Наум Охридски

Св. Наум Охридски

На 05.01.2017 година, на празникот посветен на Св. Наум Охридски, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во манастирот „Св. Наум Охридски“ на Попова Шапка, во сослужение на свештеници од Тетовското...