Акатис на Пресвета Богородица

Акатис на Пресвета Богородица

Нa 03.03.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи I акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ - Тетово, во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво протопрезвитер...


Литургија на Претходноосветени Дарови.

Литургија на Претходноосветени Дарови.

На 03.03.2017 година, во првиот Петок од Великиот пост во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј - Тетово„ се отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови. Со литургијата началствуваше Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение на...


Литургија на Претходноосветени Дарови

Литургија на Претходноосветени Дарови

На 01.03.2017 година, во првата среда од Великиот пост во Соборниот митрополитски храм „Св. Кирил и Методиј„ се отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови. Со литургијата началствуваше Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во...


Сиропусна Недела; Прочка

Сиропусна Недела; Прочка

На ден 26.02.2017 година Прочка, во  Соборниот храм: „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Света Архиерејска литургија, во сослужение на протопрезвитер Предраг Исаевски, презвитер Александар...