Воведение на Пресвета Богородица

Воведение на Пресвета Богородица

На 04.12.2016 година, Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ – Тетово, во сослужение на свештеници од Тетовско...


Осветен камен темелник за нова фабрика за сокови на сопственикот Небојша Златески од Гостивар

Осветен камен темелник за нова фабрика за сокови на сопственикот Небојша Златески од Гостивар

На 01.12.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение со свештеници од Гостиварското архиерејско намесништво изврши освет на камен темелник за нова фабрика за сокови на сопственикот Небојша Златески од...


23 недела по  Педесетница

23 недела по Педесетница

На 27.11.2016 година, Св. ап. Филип; Св. Григориј Палама; св. цар Јустинијан (Бож. Поклади), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар, во сослужение на...


23 недела по  Педесетница

23 недела по Педесетница

На 27.11.2016 година, Св. ап. Филип; Св. Григориј Палама; св. цар Јустинијан (Бож. Поклади), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар, во сослужение на...