Педесетница

Педесетница

На 19.06.2016 г. денот на слегувањето на Светиот Дух врз апостолите или Педесетница – Духовден, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар. На Светата...


Света тајна Крштение

Света тајна Крштение

На 15.06.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот „Св. Константин и Елена“ во с. Вратница, изврши Света Тајна крштение над новороденчето Миа Боогатиновска од с. Вратница.


Света Тајна венчание над младоженците Горан и Ирена Петровски од Тетово

Света Тајна венчание над младоженците Горан и Ирена Петровски од Тетово

На 11.06.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, и  Митрополитот Кумановско-осоговски д-р г. Јосиф, во солсужение на свештеници од Тетовско-гостиварската епархија, во Лешочкиот манастир извршија Света Тајна венчание над...


XXV Меѓународен хорски фестивал – ТЕХО на православна духовна музика

XXV Меѓународен хорски фестивал – ТЕХО на православна духовна музика

На 11-12.06.2016 година, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“, и во Лешочкиот манастир  при Тетовско-гостиварската епархија се одржа XXV Меѓународен хорски фестивал – ТЕХО на православна духовна музика. На фестивалот гостуваа : Градски женски младински хор „Менада“ – Тетово,...