Г.Јосиф: Ние сме еден народ, немаме еден народ за во црква, а друг за во политика

Г.Јосиф: Ние сме еден народ, немаме еден народ за во црква, а друг за во политика

„Тензичноста и поделеноста не се ниту во годините, ниту во општеството и политиката, туку во нашето срце, во нашата глава, во нашата мисла.“ Вака Митрополитот Тетовско-гостиварски, г. Јосиф гледа на општествено-политичката состојба во Македонија, за која вели дека таа не е...


Велика Сабота

Велика Сабота

На 30.04.2016 година, на Велика Сабота, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше Вечерна со Василиева литургија во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово. Многубројниот народ се причести со Светите Христови Т

Статии на Велики Петок

Статии на Велики Петок

На 29.04.2016 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Утрена и беа отпеани Статиите  на ОПЛАКУВАЊЕТО ХРИСТОВО, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово. Во милозвучното пеењето на...


Царски Часови на Велики Петок

Царски Часови на Велики Петок

На 29.04.2016 година, на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир, богослужеше Царски часови и вечерна и ја положи светата Плаштаница Христова во гробот.