Велики Четврток (12  Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 28.04.2016 година, во светиот и Велики Четврток (12  Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со свештеници од Гостиварско архиерејско намесништво се читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Соборниот храм...


Велики Четврток

Велики Четврток

На 28.04.2016 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...


Велика Среда

Велика Среда

На 27.04.2016 година,  на Велика Среда , Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови, во Соборниот храм  „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, во сослужение на свештеници од Тетовско архиерејско...


Влегување на Господа Исуса Христа во Ерусалим - Цветници

Влегување на Господа Исуса Христа во Ерусалим - Цветници

На 24.04.2016 година,  шеста Недела на Великиот пост – Цветна, Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во...