IV  акатист на Пресвета Богородица

IV акатист на Пресвета Богородица

На 08.04.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  IV  акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ -  Тетово,  во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво...


Благовештение на Пресвета Богородица (епархиска слава на Кумановско-осоговската епархија)

Благовештение на Пресвета Богородица (епархиска слава на Кумановско-осоговската епархија)


Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија

Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија

На 06.04.2016 година, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со ректорот на УКИМ проф. д-р Велимир Стојковски и г. Александар Алексеев прв секретар за култура, наука и спорт во амбасадата на Руската Федерација во Р. Македонија.


Tрета Недела на Великиот пост – Крстопоклона

Tрета Недела на Великиот пост – Крстопоклона

На 03.04.2016 година, трета Недела на Великиот пост – Крстопоклона, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Василиева Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар, во сослужение на свештеници од Гостиварското...