Статии на Велики Петок

Статии на Велики Петок

На 29.04.2016 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Утрена и беа отпеани Статиите  на ОПЛАКУВАЊЕТО ХРИСТОВО, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово. Во милозвучното пеењето на...


Царски Часови на Велики Петок

Царски Часови на Велики Петок

На 29.04.2016 година, на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир, богослужеше Царски часови и вечерна и ја положи светата Плаштаница Христова во гробот.


 Велики Четврток (12  Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 28.04.2016 година, во светиот и Велики Четврток (12  Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со свештеници од Гостиварско архиерејско намесништво се читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Соборниот храм...


Велики Четврток

Велики Четврток

На 28.04.2016 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...