Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија

Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија

На 06.04.2016 година, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со ректорот на УКИМ проф. д-р Велимир Стојковски и г. Александар Алексеев прв секретар за култура, наука и спорт во амбасадата на Руската Федерација во Р. Македонија.


Tрета Недела на Великиот пост – Крстопоклона

Tрета Недела на Великиот пост – Крстопоклона

На 03.04.2016 година, трета Недела на Великиот пост – Крстопоклона, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Василиева Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар, во сослужение на свештеници од Гостиварското...


Трет Акатис на Пресвета Богородица во Тетово

Трет Акатис на Пресвета Богородица во Тетово

На 01.04.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  III акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ -  Тетово,  во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво протоереј...


Литургија на Претходноосветени Дарови

Литургија на Претходноосветени Дарови

На 01.04.2016 година,  Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови, во параклисот посветен на „Св. Кирил и Методиј“ во Лешочкиот манастир, во сослужение на свештеници од Тетовско архиерејско...