Света тајна Крштение

Света тајна Крштение

На 15.06.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот „Св. Константин и Елена“ во с. Вратница, изврши Света Тајна крштение над новороденчето Миа Боогатиновска од с. Вратница.


Света Тајна венчание над младоженците Горан и Ирена Петровски од Тетово

Света Тајна венчание над младоженците Горан и Ирена Петровски од Тетово

На 11.06.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, и  Митрополитот Кумановско-осоговски д-р г. Јосиф, во солсужение на свештеници од Тетовско-гостиварската епархија, во Лешочкиот манастир извршија Света Тајна венчание над...


XXV Меѓународен хорски фестивал – ТЕХО на православна духовна музика

XXV Меѓународен хорски фестивал – ТЕХО на православна духовна музика

На 11-12.06.2016 година, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“, и во Лешочкиот манастир  при Тетовско-гостиварската епархија се одржа XXV Меѓународен хорски фестивал – ТЕХО на православна духовна музика. На фестивалот гостуваа : Градски женски младински хор „Менада“ – Тетово,...


Заупокоена Литургија во манастирот на свети Георгиј во Дељадровце

Заупокоена Литургија во манастирот на свети Георгиј во Дељадровце

На 11 јуни 2016 година, кога се навршуваат три години од упокојувањето на митрополитот Полошко-кумановски г.Кирил, во манастирот на св. Георгиј во Дељадровце Митрополитот Европски г. Пимен, во сослужение со митрополитите Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф и...