Царски Часови на Велики Петок

Царски Часови на Велики Петок

На 29.04.2016 година, на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир, богослужеше Царски часови и вечерна и ја положи светата Плаштаница Христова во гробот.


 Велики Четврток (12  Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 28.04.2016 година, во светиот и Велики Четврток (12  Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со свештеници од Гостиварско архиерејско намесништво се читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Соборниот храм...


Велики Четврток

Велики Четврток

На 28.04.2016 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...


Велика Среда

Велика Среда

На 27.04.2016 година,  на Велика Среда , Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови, во Соборниот храм  „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, во сослужение на свештеници од Тетовско архиерејско...