Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 05.04.2018 година, во светиот и Велики Четврток (12 Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско намесништво ги читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Соборниот...


Велики Четврток

Велики Четврток

На 05.04.2018 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар, во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско...


Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

На 01.04.2018 година, шеста Недела на Великиот пост – Цветна, Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во...


Спомен на Преподобен Бенедикт; Свети Евсхимон, епископ Лампсакиски и Свети Теогност, митрополит Киевски

Спомен на Преподобен Бенедикт; Свети Евсхимон, епископ Лампсакиски и Свети Теогност, митрополит Киевски

На 27. 03. 2018 година, во шестата недела од Великиот пост, кога Светата Црква го празнува споменот на Преподобен Бенедикт; Свети Евсхимон, епископ Лампсакиски; Свети Теогност, митрополит Киевски, со благослов на надлежниот епархиски архиереј Митрополитот Дебарско-кичевски...