51 генерација успешно завршени богослови

13.06.2019 Во Македонската православна богословија (МПБ) Св.Климент Охридски - Драчево,во присуство на Неговото блаженство архиепископот Охридски и македонски и на Јустинијана Прима г. г. Стефан, ректорот на МПБ митрополитот Повардарски г. Агатангел, пратеникот на САС на МПЦ-ОА митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф,митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј, митрополитот Брегалнички г. Иларион, митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф се поделија сведителствата и дипломите на  51 генерација успешно завршени матуранти-богослови. По повод успешното завршена матура на учениците свое излагање имаше пратеникот на САС на МПЦ-ОА митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф. Излагането-говорот може интегрално да го прочитате тука.....