Cв. мч. Трифун

На 14.02.2020 година, св. мч. Трифун, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, согласно традицијата на денот изврши закројување на виновата лоза во Лешочкиот манастир.