Милениумска патека во чест на 1000 од Охридска архиепископија на падините на Сува гора-Тетовско

20.10.2019. Планинарскиот клуб ,,Јелак" во соработка со Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи и МПЦ-ТГЕ и оваа година по втор пат се организира Милениумска патека во чест на 1000 од Охридска архиепископија на падините на Сува гора-Тетовско. Долж патеката беа посадени млади дрвца.За сите присутни и ревносни учесници Комисијата за верски заедници и МПЦ-ТГЕ со црковниот одбор од св.Мина-Волковија организираа трпеза на љубовта.Митрополитот Тетовско-гостиварски одржа пригодно слово кое може да го прочитате тука...