Недела 7-ма на Воскресение

На 09.06.2019 година, Недела 7-ма на Воскресение, недела на  светите Отци, св. Јован Руски, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар. По литургијата Митрополитот г. Јосиф изврши осветување на новите конаци при храмот „Св Архангел Михаил“ с. Вруток – Гостивар.