Одбележан споменот на св.вмч. Марина во с.Зубовце - Гостивар

На 30.07.2019 Во храмот посветен на денешната св.вмч.Марина во с.Зубовце - Гостивар, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф изврши водосвет и ги благосливи кумските лебови.