Спомни си, Господи, за сите починати со надеж за воскресение и живот вечен

Спомни си, Господи, за сите починати со надеж за воскресение и живот вечен – за отците и браќата наши, сестрите, за оние кои паднале на браникот за верата и татковината, и за сите православни христијани што овде и насекаде лежат, и при светиите Твои, каде што сјае светлината на Твоето лице, всели ги и нас помилувај нè зашто си Добар и Човекољубец. Амин!”