„Св. Никола“- с. Жилче – Тетовско

На 22.05.2019 година,  На празникот „Св. Николај“ - Летен", Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот „Св. Никола“- с. Жилче – Тетовско, освети вода и ги благослови кумските лебови.