Св. Ѓорги Кратовски

24.02.2020 - Св.Ѓорги Кратовски во Кратово,Надлежниот митрополит Кумановско- осоговски г.Јосиф во сослуженије со Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеја Златоустова литургија.По литургијата беа благословени славските лебови.На литургијата беседеше митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф.Беседата може да ја прочитате тука.....