Св. цар Константин и царица Елена

На 03.05.2020. На празникот св. цар Константин и Елена во соборниот храм св. Кирил и Методиј беше отслужена света литургија. По литургијата надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф ги благослови славските лебови и одржа пригодна беседа која можете ја проследите на следниот линк....