Доделување Светиклиментов орден од I и II ред
Со одлука на Светиот Архиерејски Синод на МПЦ - ОА, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан им додели Светиклиментов орден од I ред на амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија, Неговата Екселенција ОЛЕГ Николаевич ШЧЕРБАК и Светиклиментов орден од II ред на господин КОНСТАНТИН БЕРСЕЊЕВ за заслуги во зацврстувањето на духовните врски меѓу Македонија и Русија и придонес кон единство на православните народи. 

 

Преземено од http://www.spe.org.mk/