Групна венчавка
На 15.11.2015 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот „Св. Димитриј“ во с. Теарце, изврши Света Тајна крштение  над новороденчето Огнен Смилевски. Истиот ден во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово, надлежниот архиереј со повеќе свештенослужители изврши групна венчавка.