БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ !!! во Тетово и Гостивар




На 19.01.2016 - Водици, Богојавление Митрополитот Тетовско-гостиварски Јосиф богослужеше Света Златоустова Литургија во соборниот храм Свети Кирил и Методиј - Тетово во сослузхение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво. По литургијата митрополитот изврши голем Богојавленски водосвет во дворот на соборниот храм и на реката Вардар во Гостивар.