Cредба со градоначалникот г. Невзат Бејта
На 03.02.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Струмички г. Наум и Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, остварија средба во Општината Гостивар со градоначалникот г. Невзат Бејта.