Хуманитарна дејност
На 11.02.2016 година, кога црквата го празнува споменот на Пренос на моштите на Светиот свештеномаченик Игнатиј; Светите маченици Роман, Јаков, Филотеј, Иперихиј, Авив, Јулијан и Паригориј; Преподобен Лаврентиј Печерски; Тетовско-гостиварската православна епархија со благослов на надлежниот Митрополит г. Jосиф, како и минатата 2015 година, така и оваа 2016 година, на повеќе сиромашни семејства од епархијата им помогна со дрва за огрев.​