Света тајна крштение над новороденчето Теодор Симјаноски од Тетово
На 06.03.2016 година , Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот „Св. Никола“ – Тетово, изврши Света тајна крштение над новороденчето Теодор Симјаноски од Тетово.