Tрибина на тема: Пост, Молитва, Исповед и Причест
На 11.03.2016 година, со благослов на  Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во средно музичко училиште „Тодор Скалоски – Тетоец“ во Тетово, а по барање на верниците беше одржана трибина на тема: Пост, Молитва, Исповед и Причест. По предавањето многубројниот народ кој присуствуваше му беше дадена можност да поставува прашања поврзани со темите.