171 година, од упокојувањето на игуменот Кирил Пејчиновиќ
На 12.03.2016 година, по повод 171 година, од упокојувањето на игуменот Кирил Пејчиновиќ, беше служена заупокоена литургија и парастос во Лешочкиот манастир.