Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија
На 06.04.2016 година, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со ректорот на УКИМ проф. д-р Велимир Стојковски и г. Александар Алексеев прв секретар за култура, наука и спорт во амбасадата на Руската Федерација во Р. Македонија.