Четвртокот од Петата Недела од Великиот пост
На 14.04.2016 година, во Четвртокот од Петата Недела од Великиот пост, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше утрена со Канон на „Св. Андреј Критски“ во параклисот посветен  на „Св. Кирил и Методиј“ во Лешочкиот манастир.