Царски Часови на Велики Петок
На 29.04.2016 година, на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир, богослужеше Царски часови и вечерна и ја положи светата Плаштаница Христова во гробот.