Покана
Неговата Ексцеленција, Вонредниот и Ополномоштен Амбасадор на Руската федерација г. Олег Шчербак и Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф ве поканува на свечена церемонија за осветување на крстот поставен во спомен на руските монаси кои живееле и служеле во Македонија. Церемонијата ке се одржи на 27 мај во манастирот во село Лешок во 12 часот.