Света Тајна венчание над младоженците Горан и Ирена Петровски од Тетово
На 11.06.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, и  Митрополитот Кумановско-осоговски д-р г. Јосиф, во солсужение на свештеници од Тетовско-гостиварската епархија, во Лешочкиот манастир извршија Света Тајна венчание над младоженците Горан и Ирена Петровски од Тетово.