Света тајна Крштение
На 15.06.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот „Св. Константин и Елена“ во с. Вратница, изврши Света Тајна крштение над новороденчето Миа Боогатиновска од с. Вратница.