Света Тајна венчание
На 25.06.2016 година, Неговото всокопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир изврши Света Тајна венчание над младоженците Зоран и Елеонора Богдановски. Истиот ден во храмот „Св. Јован Крстител“ во с. Ново Село – Гостиварско, изврши Света Тајна венчание над младоженците  Димитрија и Гордана Ристески.